Cosmic Woman: ‘Jij bent een ster gebonden aan een lichaam’

Het leven is simpel. Alles is energie. Jij bent energie. Jouw gedachten en gevoelens zijn energie. Zelfs materie is energie. Maar door dit te vergeten, onze verbinding met de natuur te vergeten, ons te vereenzelvigen met wie wij denken te zijn (ego) hebben we het leven heel zwaar, ingewikkeld en zelfvernietigend gemaakt. Hebben we onze macht uit handen gegeven. Willen we weer terug naar simpelweg gelukkig zijn, dienen we onszelf opnieuw te herinneren wie we werkelijk zijn: een ster gebonden aan een lichaam.

Dit nieuwe, of eeuwenoude, perspectief verandert alles. In Cosmic Woman ga ik heel veel woorden gebruiken om uiteindelijk tot de simpele conclusie te komen: I AM that I AM. IK BEN die IK BEN. Niet ALLEEN maar AL EEN.

Dat lijkt misschien saai maar… dat is het niet! Deze waarheid zorgt ervoor dat je een geïnspireerd leven zult krijgen, met vermogens waarvan je niet wist dat ze gewoon IN jou zitten. Ik reik je tools aan voor jouw nieuwe leven in een ‘vibrational reality’, waarin Geest materie bestuurt. Je zult gaan samenwerken met de natuurkracht omdat wij mensen de natuur zijn. Een van mijn favoriete schrijfsters, Elisabeth Gilbert, zegt het zo in haar Happinez-column:

“Je bent een uniek evenement in de geschiedenis van het universum! Er was nooit eerder een jij – met jouw specifieke ziel, op dit specifieke moment, geconfronteerd met jouw specifieke uitdagingen. Jouw bestaan is een mysterie, een wonder, een experiment van creatie en jij hebt het recht om dat mysterie volledig te onderzoeken.” 

Machteloosheid ebt weg

Als je eenmaal tot jouw innerlijke waarheid komt, namelijk dat jijzelf de Bron bent van al jouw ervaringen, ebt de machteloosheid weg. Je zult helderheid willen scheppen over wie jij wilt zijn, wat jij wilt creëren/aantrekken in dit leven en staan te trappelen om dit samen met de Bron te ervaren. Ik ga je tools aanreiken die ook voor mij werken. Ik ga mijn weg met je delen, zodat jij de moed zult vinden dit pad in te slaan. Ik beloof je geen shortcuts, ik ga je niet in een paar stappen aanreiken hoe je je derde oog kunt openen… Ik zeg ook niet hoe makkelijk de weg is, want dat is het niet… Ook eeuwenoude geschriften onthullen dit:

‘De mens is een ster gebonden aan een lichaam en tot het einde, is hij bevrijd door zijn strijd. Alleen door worstelen en zwoegen tot het uiterste zal de ster in uw binnenste uitbloeien tot nieuw leven. Hij die de geboden van alle dingen kent, vrij is zijn ster van de rijken van de nacht.’

– De Smaragden Tafel

Het is zo waar: hij die de geboden van alle dingen kent, vrij is zijn ster van de rijken van de nacht. Als je weet hoe de universele wetten werken, als je weet hoe energie werkt dan kun je jezelf bevrijden met het licht dat jij bent! Soms is het loodzwaar, uitzichtloos en uitputtend. Inderdaad: worstelen en zwoegen! Vooral omdat jouw ‘oude’ ego – met zijn beperkte perspectief- niet zomaar opgeeft, zijn werkterrein niet zomaar prijsgeeft. Dat is toch logisch? Het ego kijkt altijd met het verleden (op basis van oude overtuigingen) naar de toekomst. Op basis daarvan heeft het allerlei controlemechanismen ingezet, die tot op zekere hoogte werken. Om jou te beschermen. Ook al brengen deze mechanismen een hoop stress, lijden en ongemakken voort.

Hogere Zelf heeft een arendsoog

Maar dit is wat het oude ego kent en begrijpt. Het denkt controle te hebben over het HOE en WANNEER der dingen. Maar alleen jouw Hogere Zelf weet hoe en wanneer de dingen zullen gaan. En jouw Hogere Zelf wil dolgraag met jouw samenwerken om de weg makkelijker te maken. Jouw ego weet alleen achteraf HOE en WANNEER iets is gegaan. Dat is zijn taak dus niet!

Een nieuw perspectief (alles is energie), nieuwe mindsets, nieuwe vaardigheden, openstaan voor veranderingen, het doorbreken van oude patronen hebben tijd nodig. Tijd, geduld, wilskracht, discipline en liefde. Bovendien kun je de wetten en regels van het universum niet naar je hand zetten. Je dient jezelf over te geven aan het proces, in het ritme van de natuur.

Ik gun ieder mens een nieuwe realiteit
Als het ego steeds meer oude programma’s en overtuigingen zuivert en nieuwe herinneringen creëert, gaan de oude banden van controle losser zitten. Je gaat proeven van synchroniciteit; het fysieke bewijs dat alles in het leven met elkaar verbonden is! Zo durft het ego steeds meer te vertrouwen op een nieuwe waarheid: alles is energie. Ik ben EEN met deze energie. Het beïnvloedt mij, bekrachtigt mij, er vindt een wisselwerking en wederzijdse beïnvloeding plaats. En deze energie is zo ongelooflijk intelligent, krachtig, scheppend…

Het ego beseft steeds meer dat controle en kracht zetten daar niet meer tegenop kunnen en dat het meer doet, door juist minder te doen. Het ego, dat moe is van het vechten, begint zich steeds meer over te geven aan het leven zelf. Ik gun ieder mens deze ervaring. Ik gun ieder mens deze nieuwe realiteit omdat je hierdoor tot wonderen in staat zult zijn. Ik gun jou: the joy of FREEDOM.

Bescherm waar je van houdt

Geheelde mensen willen beschermen waar ze van houden
Bovendien ben jij met jouw kwaliteiten hard nodig. Geheelde mensen willen beschermen waar ze van houden. En Moeder Natuur verdient ons respect, onze verantwoordelijkheid en onze zorg. Omdat wij haar kinderen zijn, omdat zij onze moeder is, en omdat onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen het verdienen BEVRIJD te zijn.

Wat leven we toch in een mooie, bijzondere tijd. Dat zegt ook wetenschapper Ervin Laszlo in dit interview wat ik eens met hem had: “Wereldwijd hebben we een punt van instabiliteit bereikt en dus de mogelijkheid iets nieuws te creëren. U en ik zijn vlinders die de wereld kunnen veranderen.”

Gerelateerde artikelen op Cosmic Woman:

Ben jij een alchemist van het hart?
Leven vanuit onwrikbare toewijding (veel gelezen!)