Leven vanuit Inspiratie schept WONDEREN

Blog

Voor de echte Cosmic Human onder ons; binnenkort start ik weer met het schrijven over een kosmisch bewustzijn op WantToKnow.nl. Deze website heb ik bijna tien jaar geleden samen met Guido Jonkers opgericht, nadat het televisieformat ‘Frans schrijft geschiedenis’ i.s.m. rapper Lange Frans in 2007-2008 werd afgewezen. De tijd was er nog niet rijp voor, maar Guido en ik wilden allebei graag door en een eigen, onafhankelijke nieuwssite oprichten. Inmiddels telt de website duizenden unieke bezoekers en ziet mijn eerste boek eind november het licht. De tijd is er rijp voor.

 Onderstaande column schreef ik in 2010 maar zou net zo goed vandaag geschreven kunnen zijn. De essentie gaat over jou. Jij bent hier ook met een reden gekomen, maar misschien durf je de stap nog niet te zetten?

MARSMANNETJES

Op een verjaardag van een vriendin raakte ik afgelopen zaterdag aan de praat met een leuke vrouw. We kenden elkaar niet echt, maar ik wist wel van haar dat ze ‘ook met spiritualiteit bezig is’ en dat ze paranormaal begaafd is. Nou dat schept wat mij betreft meteen een band en met dat enthousiasme dook ik het gesprek in. Ik ben heel open en dus vertelde ik haar gaandeweg over mijn passie: sterrenmensen. ‘Je bedoelt Marsmannetjes,’ vroeg ze me lachend.

Toen realiseerde ik me meteen weer dat, ook al spreek je met iemand die paranormaal begaafd is, het fenomeen buitenaards leven nog lichtjaren van mensen verwijderd kan zijn.

Zij vroeg me ook wat ik er nu aan had om me in die informatie te verdiepen. “We leven immers hier op Aarde. We moeten het hier doen.” Voor mijn gevoel had ik toen even een fikse brug haar kant op te slaan. Nou ben ik er helemaal niet mee bezig mensen van mijn waarheid te overtuigen. Maar het borrelt en bruist wel steeds meer in mijn systeem mensen verder te laten kijken dan ‘Marsmannetjes’.

ZIJ KOMT VAN MARS EN IK VAN VENUS

Alleen op zo’n verjaardag, ik vind dat lastig. Je staat onder het genot van een wijntje zogenaamd een luchtig gesprek te voeren, met een onbekend iemand, waarvan je voelt ‘zij komt van Mars en ik van Venus’. Het is dan even lastig om de woorden te vinden. En natuurlijk schoot even door me heen: ‘Hoe vertel ik dit zonder dat zij denkt met een vaag iemand te maken te hebben?’ En ach, wat kan mij het ook schelen als ze dat denkt, schoot er vervolgens direct door mij heen. Heerlijk dat ik dat punt nu net heb bereikt.

Bron: www.judithmoore.nl

Dus ik begon haar wat meer te vertellen over sterrenmensen. Dat het universum wemelt van het leven, dat er beschavingen zijn die technologisch en spiritueel verder ontwikkeld zijn en dat er ‘contact’ is.

Om het een beetje aards te houden noemde ik de prachtige, complexe graancirkels als voorbeeld. “Het is toch verbazingwekkend dat zoiets ongelooflijks vooral wordt besproken in het grensverleggende blad Frontier Magazine, waar bijna niemand van heeft gehoord, in plaats van dat et de voorpagina’s van alle kranten haalt?”

Ze deelde wel mijn mening wat dit betrof, maar ik zag aan haar dat ze nog niet het nut ervan in zag om zich te gaan verdiepen in sterrenmensen. Dat snapte ik en vanuit aards perspectief zijn sterrenmensen ook niet onze eerste en belangrijkste prioriteit. We zijn er nog niet eens toe in staat normaal met elkaar om te gaan, laat staan dat er omgang kan zijn met buitenaardsen.

SOORT BRUG TUSSEN BOVEN EN BENEDEN

Brug tussen ‘boven & beneden’

Maar er zijn altijd mensen die vooruitlopen op de muziek om de weg te bereiden. Zo voel ik me; een wegbereider en een poortwachter. Om een soort brug te slaan tussen boven en beneden. Gewoon met beide benen op de grond. Je moest eens weten hoe aards het is om met buitenaards leven bezig te zijn. Ik heb me nog nooit zo aards gevoeld als nu. Omdat ik nu snap wat ik hier aan het doen ben; mensen inspireren en informeren over wie we zijn, wat er gaande is in de wereld en waar we naar op weg zijn.

Zij vertelde mij het leuke nieuws dat ze net voor zichzelf is begonnen als interieurstyliste. Dus ik zei tegen haar: “Dan zal jouw sterke intuïtie je wel goed van pas komen?” Dat beaamde ze. “Vaak kom ik in een woning en dan voel ik dat die inrichting helemaal niet bij die mensen past, ook al behoort het tot de laatste trends. Ik doe veel met kleuren en geuren.”

Ik vond het helemaal bij haar passen, dus ik vroeg haar of ze zich ook met haar sterke intuitie naar buiten toe durfde te onderscheiden. Bijvoorbeeld op haar website. Maar nee, dat hield ze voor zichzelf. Ze zei: “Daar zijn mensen nog helemaal niet klaar voor joh. Ik wil ook niet dat mensen denken dat ik een zwever ben.”

KLEUR BEKENNEN

Dat ze er niet mee te koop loopt, daar heb ik alle respect voor. Ik bedoel; je kunt je gaven ook uitdragen, zonder het voortdurend te benoemen en het gewoon te ‘zijn’. Dat doe ik ook voor een groot deel maar op bepaalde momenten, zoals in mijn werk als schrijfster, beken ik kleur. Ik voelde ook zo’n weerstand in mezelf tijdens dat gesprek met haar. Het werd me ineens zo duidelijk dat er heel veel mensen zijn die wachten met het bekennen van kleur vanwege de negatieve en beperkende overtuigingen: dat mensen er nog niet klaar voor zijn.

Hoeveel mensen onderdrukken (en wachten met het verwezenlijken van) hun dromen, omdat ze denken dat mensen er niet klaar voor zijn of dat niemand op hun kwaliteit zit te wachten of dat het onmogelijk is om ervan te kunnen leven? En die mensen ‘die er klaar voor zijn’ maar stilletjes in stilzwijgen hopen dat er meer mensen zijn zoals zij: die er klaar voor zijn vanuit het hart te leven, bij te dragen aan de ‘nieuwe wereld’, een soort latent gevoel van heimwee hebben naar ‘Huis’ maar wel het gevoel hebben dat ze hier een ‘taak’ hebben.

En dus houden we met zijn allen een werkelijkheid in stand,
waar we ook diep vanbinnen ‘klaar mee zijn’.

Ik snap best dat ik een rebel ben door me ‘en plein public’ met sterrenmensen bezig te houden. Maar als iemand er open voor uitkomt haar intuitie als een krachtig gereedschap te gebruiken bij haar werk als interieurstyliste…dat moet in deze tijd toch wel kunnen! Als ik advies nodig heb bij mijn interieur zou ik het heel prettig vinden als ik weet dat iemand, naast een goed gevoel voor trends, ook haar intuitie gebruikt of nog heftiger: haar paranormale vermogens!

GELOVEN IS ZIEN EN DUS ERVAREN

Ik bedoel er maar mee te zeggen… Als jij van iets overtuigd bent, krijg je het bevestigd in jouw realiteit. Geloven is zien en dus ervaren. Maar vaak is de dieperliggende oorzaak van een negatieve overtuiging, dat we bang zijn om afgewezen te worden. In haar geval was ze bang om bestempeld te worden als een zwever. En hallo: ‘Ik ben geen haar beter he?’ Ik was ook even bang voor haar mening over mij. Maar ik weiger om mijn passie te onderdrukken, omdat mensen van alles over me zouden kunnen denken.

En ik ben ervan overtuigd dat er heel veel mensen klaar voor zijn en zelfs hunkeren naar meer informatie over bewustwording. Op welk terrein dan ook. En als we dan kijken naar wat ik tot nu toe heb bereikt door mijn hart te volgen, toen ik als 25-jarige journalist de kweekvijver van PCM Uitgevers (o.a. Volkrant, NRC, Parool) verliet, ben ik zo trots op mijzelf.

Geloof me de nieuwe wereld IS er al in jouw hart. Het is een Afstemming en je zult er gelijkgestemden aantreffen. Deze groep mensen speelt het Spel van de Frequenties en leven vanuit Inspiratie. Want weet je… Intenties scheppen resultaten maar Inspiratie schept WONDEREN. Ben jij daar klaar voor?

Liefs Tessa

Uit de oude doos:

Interview met rapper Lange Frans 
Wetenschapper Ervin Laszlo over ‘contact’ 
Mijn verleden op wanttoknow