Eeuwenoude kennis van inheemse natuurvolkeren nu beschikbaar in een online yurt

Beeld: Happinez

 

 

Na haar succesvolle optredens tijdens het Happinez festival, mag Cosmic Woman auteur Tessa Koop nu steeds meer vrouwen verwelkomen in haar Dreamcircle. In deze ‘online yurt’ op Instagram vinden inmiddels meer dan 200 vrouwen inspiratie om zich weer te verbinden met het ritme van de natuur, volgens de 13 manen. “The Dreamcircle wordt al vele eeuwen gedroomd, bezongen en geladen door inheemse natuurvolkeren wereldwijd. Met deze nieuwe Dreamcircle op Instagram wil ik een brug slaan naar de moderne, Westerse vrouw door de eeuwenoude kennis en rituelen hier te delen”, aldus Tessa.

Geheel in lijn met het ritme van de natuur, kunnen vrouwen slechts eens per maand toetreden. Alleen wanneer de maan 3 dagen onzichtbaar is tijdens de nieuwe maan, gaan de deuren van The Dreamcircle open voor in- en uitstroom. Ook de ‘pay it forward’ vergoeding voor toegang tot de online yurt, is een bijzonder proces gebaseerd op een oude traditie. “Een van de belangrijkste ceremoniën in de Indiaanse leringen is de Weggeef-ceremonie. Je deelt dan met anderen wat je te delen hebt of je geeft iets weg waaraan een ander iets heeft. Zo maak je een handeling of geschenk heilig”, vertelt Tessa.

Foto: Iep Bergsma

Over het boek Cosmic Woman
Een nieuwe tijdgeest, waarbij het steeds meer draait om ook vrouwelijke energie, is aangebroken. Sinds 2012 werkt Tessa Koop aan een trilogie, die aantoont dat het toelaten van de vrouwelijke intuïtie voor meer magie, innerlijke balans en geluk zorgt.

Na een intense reis van zeven jaar heeft ze dit jaar deel 1 van deze drieluik gelanceerd: ‘Cosmic Womangelukkiger leven met een kosmisch bewustzijn’. Haar verhaal is diepgaand, kwetsbaar, onthullend en bekrachtigend. Ze slaagt er met deze spirituele autobiografie in houvast te geven in chaotische tijden door een nieuw perspectief aan te reiken, dat aanmoedigt vooral je hart te volgen.

Over auteur Tessa Koop
Tessa Koop (1977) begon haar loopbaan in de journalistiek bij PCM Uitgevers en werkte jarenlang als journalist en in de communicatie. Daarnaast was ze altijd geïnteresseerd in de mysteries van het leven. In 2005 startte ze haar eigen tekstbureau. Haar zoektocht naar wie we zijn, waar we vandaan komen en naar op weg zijn inspireerde haar tot de ontwikkeling van een kosmisch bewustzijn. Nu informeert en inspireert ze mensen over dit ontwikkelingspad.