Hoe je de Waarheid kunt liefhebben

Blog

Zij die alles liefheeft is de clanmoeder van de zevende maancyclus in juli. Haar cyclus representeert de waarheid liefhebben. Zij leert ons de wijsheid van mededogen en hoe we liefhebbende, zorgzame moeders kunnen zijn.

Lief Kosmisch Mens,

Ook ik ben mens geweest en lange tijd staarde ik mij blind op de liefde die ik verloren had. Als aspect van de Aardmoeder leefde ik veel langer dan normale mensen doen. Ook heb ik mijn kinderen begraven, en daarna hun kinderen. Ik ken het gevoel van eenzaamheid en verdriet. Ik weet hoe het is als tijd zich fixeert en vastzet, waardoor uitzichtloosheid optreedt. Ik weet hoe het voelt als het leven geen betekenis meer lijkt te hebben…

Herken jij je in deze gevoelens? Ervaar jij het leven soms als een beproeving? Of zit jij midden in een grote inwijdingsproef? Of heb je een heftige beproeving uit het verleden nog niet losgelaten? Heeft dit invloed op jouw heden en op jouw toekomst? Ik zou jou als een lieve zorgzame moeder in mijn armen willen houden en troosten. En als je emoties dan tot rust zijn gekomen, dan vertel ik je een verhaal over de cyclus van het leven. 

Wil je spiritueel groeien en het Licht in jouw lichaam trekken, dan dien je om te leren gaan met de cyclus van het leven. Alle vormen zijn vergankelijk. Alles gaat voorbij. Niets blijft hetzelfde. Als je jezelf aan het leven vastklampt en verzet biedt, weiger je mee te gaan met de stroom van het leven. Dan ontkom je niet aan pijn, lijden, verdriet en eenzaamheid. Kijk eens naar de natuur; wat ontbindt maakt ruimte voor groei. Compost is het goud der aarde. Zonder compost, geen vruchtbare aarde voor vernieuwing, verandering en transformatie.

Wat is jouw huidige toestand? Ervaar je een diep verlangen de geestelijke wereld te ervaren? Heb je een diep verlangen naar een kosmisch bewustzijn? Wil je niet langer verder op oude voet, en de mens zijn die jij gisteren was? Wees dan dankbaar voor de inwijdingsproeven op jouw pad; ze helpen je voorbij de oude beperkte jij te gaan en te leren werken met energie. De kleur die bij mij hoort is de kleur van de Zon: geel. Het is de zuivere vorm waar jouw lichtlichaam uit bestaat: GOUD. Goud is het destillaat van inwijdingsproeven.

Natuurlijk weet ik hoe diep je soms moet gaan in het leven… En vanuit je menszijn heb je niet altijd helder waarom jouw ziel dat op het programma heeft staan. Is het karma? Is het een levensles? In jouw diepste moment van wanhoop; word Stil, wees als de Bomen en kijk wat er in jouw bos aan het afsterven en aan het groeien is. Kijk dan met de ogen van een alchemist naar jouw leven, jouw situatie en jouw Staat van Zijn. Als je jezelf onthecht en losmaakt van de vormen van de fysieke werkelijkheid, en het vervangt door Bewustzijn dan sterft de oude jij af om jouw nieuwe Zelf geboren te laten worden.

Deze loutering wordt gesymboliseerd door de kruisiging van Jezus de Christus. Hoewel lijden gerust niet de enige manier is voor spirituele groei, kan het effect ervan nog zeer weldadig zijn. Omdat er geen ontsnappen is aan de situatie, biedt het een uitgelezen kans naar binnen te gaan: naar het gevoel. Als je dat doet… dan breng je het Licht in de duisternis. Het ergste dat je kan overkomen, het kruis, transmuteert dan in het beste dat je kan overkomen. Overgave dwingt je tot het afsterven van de oude jij, waarna je het nu in bewustzijn betreedt.

En dan… je opent je ogen. De wereld ziet er anders uit. Je voelt een verkwikkende energie door je heen stromen, een levenskracht die niet afbreekt maar opbouwt. Nieuwe deuren gaan open. Het is mogelijk opnieuw innerlijke vrede te vinden, ook al heb je veel pijn gekend. En met dit Licht dat jij bent help je andere mensen op hun Weg, want je weet: ‘Het is mijn nieuwe missie liefde te zijn, zodat ik een Baken van Licht kan zijn voor anderen.’

Aho, dit is Zij die alles liefheeft.