Wat is de spirituele betekenis van deze Super Volle Maan?

Blog

Maak je stoelriemen vast! Super Volle Maan nadert planeet Aarde! In 1948 heeft de maan voor het laatst zo dichtbij de Aarde gestaan en in 2034 is het pas weer zover. Een maan is een Super Maan als het direct is uitgelijnd met de zon, maar het tevens het punt heeft bereikt dat het ’t meest dichtbij de aarde staat. Het komt erop neer dat de maan ongeveer 26.000 kilometer dichterbij de aarde staat dan normaal en haar energie dus veel krachtiger is! Wat de spirituele betekenis is van deze maan en welk maanritueel je zelf kunt doen, lees je vandaag in deze blog.

Het komt erop neer dat deze maan een tsunami aan energieën op ons afvuurt. En als je deze energieën in goede banen leidt kunnen ze een immens positieve uitwerking hebben… Maar het kan ook leiden tot emotionele onrust, en het aan de oppervlakte komen van oude issues.

Verbeeld je eens dat er een heel fel licht richting de aarde schijnt… Het licht is enorm gunstig maar ook komt er een aantal lager trillende, donkerder en zware energieën aan het licht, dat op dit moment is verborgen. Maar dat is geen slecht iets! Mits je weet hoe je daar mee om kunt gaan 🙂

In feite is deze opkomende super volle maan één van de meest uitgelezen kansen van het jaar voor het helen van emotionele ballast. Want deze maan schijnt haar licht op allerlei oude en zware energieën die in jouw schaduw op de loer liggen. Je dient deze eerst te onthullen voordat je in staat bent om ze los te laten, te transformeren, te neutraliseren of om deze lager trillende energieën op te lossen.

Naast pijn uit het verleden, oude wonden komen er ook diepe verlangens en zaken die verband houden met jouw innerlijke roeping aan het licht. Deze Super Volle Maan geeft jou de kans om jezelf uit te lijnen met wie jij werkelijk wilt zijn, en niet langer met wie jij dacht te zijn. Het is een mooi moment om jezelf te herijken, dus jezelf af te vragen: Waar wil ik mijn energie op richten? Waar word ik blij van? Maar ook om te kijken naar: Wat kost mij energie? En wat dient mij niet langer in het leven?

Je zou vanavond een maanritueel kunnen houden om contact te maken met deze positieve krachten van de maan. Ga lekker naar buiten met een warme jas aan. Leg een kleedje neer op het gras, of op jouw balkon als je in de stad woont. Of ga op een bankje in het park zitten. Staar naar de maan. Is het bewolkt, zie je niks? Sluit dan je ogen en visualiseer de maan zo goed als je kunt.

Ook al voelt het gek wat je doet, weet dat je jezelf een enorm geschenk geeft door je bewust te verbinden met deze super rollercoaster maanenergie. Je brengt jezelf in een lichte trance als je naar de maan staart. Je maakt jezelf ontvankelijk voor haar energie. Jij bent meer dan vlees en bloed, in feite ben je een frequentieapparaat; een wandelend energiesysteem. En de maanenergie vloeit naar jou toe. Inheemse volkeren zien de maan als Grootmoeder Maan. Dat geeft aan dat ze aan haar denken als een godin, die jou kan helpen de sluier die tussen jullie in hangt te vervagen.

Laat alle gedachten die in je opkomen toe. En wat het ook is: het is ok. Houd van alles wat er in jou aan het licht komt. Zelfs al lijken het ‘lelijke’ gedachten en gevoelens. Misschien komen er emoties los? Of het zou ook kunnen dat je diepe dankbaarheid voelt. Vervolgens zou je kunnen merken dat deze maanenergie je uitnodigt diep na te denken over jouw focus, jouw wensen en verlangens. Wat jij wilt voor jezelf, is vaak ook datgene wat jij de wereld hebt te geven. Dat is een groot goed!

Deze volle maan valt in de kosmische kracht van de Grootmoeder Fiere Vrouw. Wanneer haar geest in jou begint te leven, dan zul je haar eigenschappen echt gaan vertonen. Je zult jezelf moediger, intuïtiever en sterker voelen. Let de komende dagen op, misschien begint er voor jou een opmerkelijke transformatie. Je gaat misschien sneller dan gedacht door helingsprocessen, omdat ze intens zijn en diepgaand. Schrik hier niet van. Uiteindelijk zal het je een enorme winst opleveren. Niemand die jou straks nog in de weg staat om te doen wat jij het liefste wilt doen. En die mensen hebben we nodig!

Aho – liefs Tessa www.cosmicwoman.nl