Van Love on the Brain naar Love on the Heart

Blog

‘Love on the brain’ van Rihanna. Wat een intens nummer zeg. Vooral als je zelf ervaring hebt gehad met een verslavende, toxische liefdesrelatie. Ik ben vandaag zover mijn pijn rondom een vriendschap met een vrouw te delen. Maar ik weet dat het voor anderen ook herkenbaar kan zijn een ‘toxische’ relatie te hebben. Hiermee bedoel ik vooral: in de energie ‘verslavend’. Dat je er ongelooflijk moeilijk los van kunt komen en dus: niet goed voor jezelf. Vaak heeft het te maken met verbindingen uit vorig levens, waarin je nog zaken met elkaar uit te werken hebt. Als spiegel voor jezelf.

In mijn geval was zij mijn tweelingbroer. Dat geeft wel aan hoe intens de herkenning kan zijn als je die persoon weer ontmoet. En hoeveel pijn het kan doen als de ander je niet herkent als een soulmate. Een nieuwe inwijdingsproef staat voor de deur. Het leven daagt je uit onvoorwaardelijk lief te hebben en dus uit liefde voor jezelf maar ook voor de ander, DE ANDER LOS TE LATEN. AU. Maar als je jezelf heelt, het geschenk/medicijn ontdekt en er dan een alchemistisch proces in werking treedt, wow dan wordt deze toxische energie jouw licht en dus: Love on the Heart.

And I tried to buy your pretty heart, but the price too high
Baby, you got me like oh, mm

Donkere materie: jouw GOUD
Onvoorwaardelijk Liefhebben. Ik vind haar één van de ‘heftigste’ kosmische krachten, omdat ze je uitnodigt voorbij alles te gaan waartegen het ego zich juist verzet. Ze vraagt volledige overgave. Ze vraagt volledige onthechting en ja: onvoorwaardelijke liefde. Tegelijkertijd staat ze er voor jou met zo’n intense liefdesenergie, met zo’n grote schouder waarop je mag uithuilen, met zo een intens groot begrip voor jouw omstandigheden. Maar ze weet ook: jouw donkere materie is jouw GOUD. Je kunt dit niet laten liggen indien je ervoor kiest een Cosmic Woman te zijn.

Deze vrouwelijke kracht kent alle fasen van verlies en rouwverwerking, waar we allemaal in het leven wel eens mee te maken krijgen. Als iemand is overleden maar ook als je iemand in je leven dient los te laten, waar je intens veel van houdt. Ook al ken je iemand in ‘aardse’ tijd nog maar kort. Of waarvan je weet dat het jou kapot maakt, omdat de ander je bijvoorbeeld geestelijk of lichamelijk mishandelt. Of omdat de ander (manisch) depressief is. Omdat de ander autoritair is. Dominant. Of God weet wat nog meer.

Must be love on the brain
That’s got me feeling this way, feeling this way
It beats me black and blue

Loslaten vanuit onvoorwaardelijke liefde
Jij kunt jouw levenscirkel helen, maar je kunt dat niet voor de ander doen. Indien je samenkomt vanuit twee gebroken levenscirkels, dan zullen de omstandigheden en gebeurtenissen je dat altijd spiegelen. Net zolang totdat je de boodschap achter de negativiteit herkent en een andere keuze kunt maken. Dat vergt moed en de wil voor je eigen groei en helingsproces te gaan. Stel dat je blijft of dat je zo je best blijft doen de ander te verstikken… is dat niet per se ‘fout’ of ‘verkeerd’. Het hangt er alleen vanaf wat je wilt zijn, doen en hebben. Indien je een Kosmisch Bewustzijn wilt, dan dien je de ander vanuit onvoorwaardelijke liefde los te laten. Zo simpel en zo moeilijk is het tegelijkertijd.

‘Houden van is loslaten’ is in deze situatie zo waar maar het kan zo ongelooflijk veel pijn doen… Veel relaties die mensen hebben zijn ‘toxisch’. Er zit een ‘verslavend’ of sterk magnetisch element aan, omdat het ego het zo ontzettend moeilijk vindt deze relatie los te laten. Dat kan samenhangen met verschillende factoren, maar altijd omdat die ander jou iets terug spiegelt: dat het tijd is jezelf lief te hebben. En in veel gevallen ook jezelf te vergeven, omdat je misschien ver over je eigen grens bent gegaan. Of dingen hebt geroepen en gedaan die geen schoonheidsprijs verdienen. Maar hé je bent een mens en het is ongelooflijk moedig dat je bent afgedaald naar deze aardse dichtheid om jouw lessen te leren.

Don’t you stop loving me, loving me
Don’t quit loving me, loving me
Just start loving me, loving me, babe

Het geschenk versus focus ego
Vaak is het ook zo intens omdat je ziet hoe mooi iemand in potentie is. Maar die persoon zelf nog niet klaar is voor het Pad dat jij hebt gekozen of te voelen wat jij voelt. Dat terug te geven aan jou. Dat mooie deel in iemand – waardoor bij jou alle alarmbellen rinkelen en je zoveel liefde voelt – is het deel waarvoor je door het vuur gaat. Dat is het deel waardoor je veel pijn en lijden kunt dragen. Waarvoor je door het gaatje gaat. Maar het is ook dat deel dat je ziek en moe maakt. Wat je een machteloos gevoel geeft. Wat je boos maakt. Een ruim bewustzijn hebben kan dan voelen als een straf, een ongemak, een handicap omdat je een ander niet kunt laten inzien wat jij ziet, weet en voelt.

Licht dat door de sluiers heen schijnt

En je denkt dan; ‘Als je het zou zien, dan zou je inzien wat fijn we het kunnen hebben samen.’ Of hoe makkelijk het is om het zus of zo te doen, of zus en zo over jezelf te denken. Het ego is dan heel erg gefocust op de heelwording van jullie samen, op de hereniging als einddoel. Terwijl op zielsniveau jullie een hele andere deal kunnen hebben. Zo heb ik dat in ieder geval ervaren. Deze ware ‘deal’ is altijd het geschenk in vermomming. Indien je het gaat zien… als een licht dat door de sluiers heen schijnt.

Zo intens kan karma zijn
In mijn geval nam de persoon afstand van mij, heel subtiel dat het net niet duidelijk genoeg was met de woorden: ‘Laat me nu met rust. Je beklemt mij.’ Nee, het was meer in alles wat ze niet zei en wat ze niet deed, waaruit ik die conclusie trok. En ik moest mijn ego echt van haar af trekken om haar los te laten. Ik heb echt met mijn ego moeten praten dat de grens bereikt was. Ook stond ik van mezelf versteld dat ik me zo gedroeg naar haar toe. Ik beklem vriendinnen nooit op die manier. Alleen haar.

Maar zo intens kan karma zijn, zo intens kunnen erfenisjes uit een vorig leven zijn. Gelukkig had ik mijn bewustzijn genoeg verruimd en kon ik in verbinding met daarboven navigeren door een mijnenveld aan gevoelens. Kreeg ik advies, begeleiding, hulp en kon ik mezelf observeren en vanuit die onthechtheid andere keuzes maken, die in de eerste plaats voor mijzelf het beste waren. Die mijn levenscirkel heelden. Maar het heeft me echt heel veel pijn en verdriet gedaan :((

Iemand kan er wel helemaal niet zijn voor ‘de hereniging’ maar om jou in je kracht te zetten, deuren open te zetten voor nieuwe relaties, jou voor jezelf te laten kiezen, niet achter iemand aan te lopen, jezelf in de uitverkoop te zetten. Het kan ook heel beklemmend voor de ander zijn als je op die manier in de relatie staat. Of iemand een machtpositie geven. Wat helpt is als je beseft dat je (ook al is het onbewust) deze situatie zelf hebt aangetrokken of gecreëerd. Jij bent geen slachtoffer. Vaak is het oud zeer uit vorig levens dat je uitnodigt de cirkel te doorbreken, oude shit op te ruimen en door te gaan op het pad richting een Kosmisch Bewustzijn, richting heelheid.

Dankjewel andere jij
Uiteindelijk ligt er zoveel moois in het verschiet voor jou als mens, dat je tot de ontdekking zult komen dat je de ander niet nodig hebt voor jouw geluk. En dat is het mooiste wat je jezelf door de ervaring met deze ander kunt krijgen. Dankjewel andere jij. Dankjewel inwijdingsproef. En het nummer Miracles van Coldplay raakt me dan ook zo in mijn hart:

Yeah you could be someone special
You’ve got bright in your brains and lightning in your veins
You’ll go higher than they’ve ever gone

In you I see someone special
You’ve got fire in your eyes and when you realize you’ll go further than we’ve ever gone
Just turn it on

– Miracles Coldplay

Love on the Heart
Een zielsverbinding is er altijd – je kunt jezelf er altijd op afstemmen. Je bent het niet kwijt. Het is niet verloren. En als het zo moet zijn dat de hereniging er komt, dan kan dat net zo goed in een ander leven plaatsvinden. Ga er in ieder geval niet op zitten wachten. Ga door met jouw pad. Het fysieke leven is als een ademtocht, vanuit de eeuwigheid gezien. Dat neemt niet weg dat de rouw en het verdriet, de boosheid of de frustraties er gewoon mogen zijn. Maar dat het wel een station is wat je dient te passeren, en niet de bestemming. Dan ervaar je namelijk niet wanneer het alchemistische proces in werking treedt, wanneer jouw donkere materie zich omsmeedt tot goud.

Als je echter op dit punt aankomt, dan besef je weer dat het in jouw leven gaat om jouw verbinding met de Bron, die jij bent. Jouw fontein waaruit het gouden licht omhoog stroomt. En dat smaakt naar meer. De machteloosheid ebt weg. Het leven voelt weer als een spel. En je weet: ik ben sterk en dat is LOVE ON  THE HEART. Just turn it ON.

Ik heb besloten dat ik mijn derde boek van Cosmic Woman aan haar opdraag. Alle liefdesenergie die ik niet in real life op haar kan afvuren, vuur ik nu af in het boek dat jou een leidraad biedt richting een Kosmisch Bewustzijn. Dus mocht ze nog eens op het punt komen dat ze vraagt hoe ze zichzelf kan helen en haar pad kan volgen, dan ligt er in ieder geval een mooi boek klaar. Dan heb ik alles gedaan wat ik kon doen.

Wie weet gebeurt er dan een… Miracle. Ooit. In dit of anders een ander leven.

Aho…