Notre-Dame licht een tipje van de sluier…

Blog

Toen maandagavond de Stad van de Liefde in vuur & vlam stond, omdat de Notre-Dame op mysterieuze wijze vlam had gevat, WIST ik dat ik zaterdag niet voor niks een bezoek had gebracht aan de Bavo kathedraal in Haarlem. Toen ik daar rondliep met mijn dochter van 7 voelde ik vooral het verhaal dat al die eeuwen NIET is verteld, maar wat ons wel toegang geeft tot onze innerlijke kennis & wijsheid. Moeten heilige huisjes soms afbranden om ons dichterbij de Waarheid te brengen? Cosmic Woman geeft haarvisie.

 Niets is wat het lijkt. Terwijl emoties wereldwijd hoog oplaaien, Frankrijk belooft de kerk in ere te herstellen en de grote vraag luidt: hoe is de brand ontstaan? Voel ik de uitnodiging aandacht te schenken aan mijn intuïtie.

Notre-Dame is Frans voor Onze (Lieve) Vrouwe, waarmee de Maagd Maria bedoeld wordt. In de kathedraal bewaart men drie relikwieën van Christus: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en een van de nagels waarmee Christus gekruisigd zou zijn… Vrijdag is het ‘toevallig’ Goede Vrijdag: ‘Christenen herdenken dan het lijden en sterven van Jezus Christus op Golgotha. Op deze dag werd Jezus Christus aan het kruis genageld omdat het joodse volk hem als iemand beschouwde die het volk van het rechte pad afbracht.’

Voor mij staat Goede Vrijdag vooral symbool voor ons spiritueel ontwaken. De Kerk heeft het geloof losgekoppeld van het ritme van de natuur, omdat we de Verlosser als iets ‘buiten’ onszelf moeten zoeken. Terwijl de ‘christus’ feitelijk symbool staat voor de Godsvonk in ons allemaal, die zich steeds sterker met ons lichaam verbindt, naarmate we openstaan voor onze eigen natuurlijke bewustzijnsgroei. De geboorte van Jezus, het Zonnekind, dien je dan ook veel meer te zien als de geboorte en verankering van het licht in jezelf.

Dit artikel kun je verder lezen via deze link op wanttoknow.nl