Ontdek de magie van Driekoningen & Nieuwe Maan

Blog

13 dagen na Kerst vieren de Christenen Driekoningen. Misschien is dit voor jou de dag dat jij de kerstboom weghaalt, maar het kan zoveel meer betekenen. Mij liet het de laatste paar dagen niet los. Alsof ik op zoek wilde naar een schat, een belangrijke boodschap die mij verder zou kunnen helpen.

Maar… er beweegt weinig. Logisch: het is vandaag Nieuwe Maan.
Rond Nieuwe Maan is het tijd onszelf terug te trekken, rustig aan te doen, te kijken wat er in ons wil ‘sterven’ maar ook wat er wil groeien & bloeien. Als je de energie van deze maan benut kunnen inzichten intensiveren en zou je het zelfs een magisch moment kunnen noemen, waaraan onze voorouders profetische krachten toeschreven. Net zoals aan alle maanfasen krachten werden toebedeeld…

Zoals je misschien weet leef ik nu zeven jaar in het ritme van de maan.
In mijn boek lees je hoe de 13 Kosmische Krachten in mijn leven kwamen, die bij inheemse volkeren bekend staan als de 13 Grootmoeders. In principe gaat het over wie wij zijn; kosmische krachten, een met de Bron. En om de ster in ons binnenste te voelen stralen, weer een kosmisch mens te worden, dienen we te leven in het ritme van de natuur en dus ook; in het ritme van de maan.

Dat is ontzettend lastig, want wij moderne mensen zijn het verleerd te leven in het ritme van de natuur. We willen vaak sneller dan het leven. We willen de bloei van onze roos forceren. Maar de dageraad van een nieuw bewustzijn is aangebroken… en dus klopt de ster die wij zijn, afkomstig van de Zon en de Bron, op onze deur.

“Je bent niet alleen een Kind van de Aarde,
maar je bent ook een Kind van de Kosmos.”

Je bent ook een kind van de kosmos

Sleeping Beauty wakker maken
In de natuur zie je het licht steeds dieper afdalen, tot de winterzonnewende: de langste nacht en de kortste dag. Met Kerst vieren we dat het licht niet verder zal dalen, maar dat het opnieuw wordt geboren. Ieder jaar nog stralender, nog krachtiger. Mits we ervoor kiezen om de ster in ons tot leven te wekken. Dus onze Sleeping Beauty, verbonden aan de vrouwelijke energie, te activeren.

We zijn als het ware allemaal als Doornroosje, die zich prikte aan het spinnenwiel waarna het ego een machtsgreep pleegde. Als wie jij denkt te zijnberust op negatieve overtuigen, gekoppeld aan oude programma’s en herinneringen blokkeer je de natuurlijke stroom van het leven. Tuimelt je kracht in diepe slaap… Het leven voelt dan vaak als een gevecht of als overleven.

Terug naar Driekoningen…
Precies 13 dagen na Kerst, komen er drie wijzen uit het Oosten omdat ze hoorden van de geboorte van The Sun. In een tijd waarin Koning Herodus met de scepter zwaait. Hij staat symbool voor ons ego dat een machtsgreep heeft gepleegd en de verbinding met de Bron verdoezeld. 13 is het getal van de Godin, waaruit alles wordt geboren. Dus ook de man! Het is de stip in de cirkel waaromheen de 12 kosmische krachten van de maan draaien.

13 is de roos, en de 12 krachten zijn als haar
blaadjes perfect geometrisch geordend in het geheel.

Word jouw geduld op de proef gesteld?
Als je resoneert met Cosmic Woman, voel je ook een enorme drijfveer in jezelf een bijdrage te leveren aan de wereld om je heen. Misschien heb je net als ik het gevoel dat je hier met een reden bent. Maar vind je het moeilijk in deze wereld jouw plek te vinden, dromen te verwezenlijken en zelf in balans te zijn. Het gevoel van machteloosheid kan heel intens zijn. Net als het gevoel dat er niks lijkt te bewegen. Dat je geduld op de proef wordt gesteld.

Laten we eens kijken naar de geschenken van de Driekoningen:
goud, mirre en wierrook. Goud staat voor de koninklijke status van Jezus: The Sun. Wierook voor zijn goddelijkheid en mirre voor zijn menswording. Vandaag mogen we deze geschenken in ontvangst nemen, tijdens de Nieuwe Maan van de eerste Maancyclus die staat voor: het ritme van Moeder Natuur. Als polariteiten middels ritme in evenwicht komen, ontstaat harmonie.

Vergeet nooit wie je bent

Weet dat jij bent als de Zon, dat jij een God/Godin bent en dat je mens mag zijn,
met als je imperfecties. Je mag groeien met vallen en opstaan, maar vergeet nooit wie je bent.

Zuivering is nu het thema
Zuivering om zo nog dichter bij jezelf te komen en trouw te blijven aan je eigen ritme. Als je het gevoel hebt dat je tegen de klippen opvliegt omdat je controle wilt hebben leg alles waar je je zorgen over maakt in jouw cirkel. Geef het aan de ongelooflijke creatieve en intelligente kracht die Leven heet. Het leven dat jou heeft geschapen, waar jij Kind van bent. Het leven dat jouw Blauwdruk kent.

Het leven dat tegen je zegt: Vertrouw op jouw timing.
Weet dat je precies krijgt wat je nodig hebt, waar jij jouw talenten kunt inzetten, of waar jij antwoorden/oplossingen voor nodig hebt. Of de kracht en het inzicht om te begrijpen wat je nu mag loslaten, omdat je de orde erachter begrijpt. Misschien wilde je iets wat niet voor jou bedoeld is, omdat er een ander Pad voor je openligt. Er zijn altijd meer mogelijkheden en oplossingen dan je denkt.

Alleen al door een idee op te schrijven, laat je de scheppingskracht van deze maan(d) in je leven los.

Word vrienden met de Leegte
Als je vrienden kunt zijn met de Leegte dan kun je pas echt luisteren naar wat de Stilte wil vertellen. Laat een nieuw idee of project even rijpen. Snuffel eraan maar kom nog niet in actie. Maak notities van ideeën, maar maak je nog niet druk hoe je het vorm geeft. Alleen al door ze op te schrijven, laat je de scheppingskracht van deze maan(d) in je leven los. En kan een Hogere kracht met jou meedansen richting de super-bloed-wolfmaan van 21 januari.

Liefs Cosmic Woman