Update Manuscript Cosmic Woman

Blog

Zelfs mijn haar was blij toen ik na 5,5 jaar eindelijk mijn manuscript kon versturen!
Al een paar dagen voel ik mij licht euforisch en soms kan ik het zelfs niet geloven: deel 1 van de trilogie van Cosmic Woman is af! Maandag heb ik het verzonden naar mijn eindredacteur Donata van der Rassel van Aurora Concepts. Sinds haar eerste beoordeling, anderhalf jaar geleden, is er veel gebeurd. Ik wil je in deze blog graag een korte update geven over de voortgang van het proces.

Jawel: Cosmic Woman blijkt een trilogie!

Deel 1 omvat maanfase 1-12;
deel 2 is Maanfase 13;
En deel 3 een Cosmic Awareness Manual.

Mensen vragen mij wel eens: “Hoe kan het dat je al een paar keer hebt gezegd dat je boek af is, maar je er nog steeds aan werkt?” 🙂 Ja, dat is inderdaad erg vreemd! Het geeft tevens weer hoe een uitdaging het was voor mijn ego om vertrouwen te houden in het proces. Het ego wil wel heel graag weten hoe en wanneer iets gebeurd, maar dat is niet zijn kwaliteit. Hoe en wanneer de dingen gebeuren zijn taken van je Hogere Zelf. Het ego kan alleen achteraf weten hoe en wanneer iets gebeurd is.

13 Maanfasen

Toen ik in 2012 begon met het schrijfproces ontdekte ik al snel dat het 13 maanfasen in beslag zou nemen. Maar wist ik veel dat de dertiende maan zich eens in de 2,5 jaar voltrekt! Dus dat alleen al de innerlijke reis 2,5 jaar zou duren. Dus mijn ‘planning’: ‘Dit boek schrijf ik wel even in anderhalf jaar.’ Bleek totaal niet te werken. Ik wist nog zoveel niet over de maan en haar maanfasen. Ook wist ik niet waar ik met dit boek aan begonnen was. Ik wist van jongs af aan al dat ik hier ‘iets’ te doen had en die drive was enorm. Dus toen ik merkte dat het in 2012 eindelijk de tijd was dat ik aan mijn ‘taak’ kon beginnen, was ik niet te houden.

Die wilskracht was zowel mijn motor als mijn valkuil.

De energieën die met mij werkten zouden mij op liefdevolle wijze leren samen te werken in harmonie met de natuur. In plaats van op mijn manier en in mijn ongeduldige tempo. Dus steeds opnieuw werd ik afgepeld als een ui, zodat ik steeds meer kon meebewegen als deel van het geheel. In plaats van op de solotoer. Steeds ontdekte ik dat ik zoveel ‘grootster’ was als ik mij leerde verbinden met Spirit. Na een intens schrijfproces van vier jaar stuurde ik mijn manuscript naar Donata. Die zei: ‘Weet je zeker dat het één boek is? De energie van Maanfase 13 is compleet anders dan de maanfasen 1-12. Volgens mij is het een apart boek. Check maar bij daarboven.’

Niet één, niet twee maar drie boeken!!

En jawel… Ze bleek het bij het juiste eind te hebben. Dus in vier jaar bleek ik niet aan één boek maar een twee boeken te hebben gewerkt. Dat was in ieder geval alvast een opsteker. Maar haar andere feedback beviel mijn ego minder: “Volgens mij is het goed als je na ieder hoofdstuk (na iedere maanfase) nog iets van een praktische vertaalslag naar je lezer maakt, zodat hij/zij zelf op praktische wijze met de energie van de maan (en energie in het algemeen) leert om te gaan.” Ik pompte mijzelf weer op en ging weer schrijven. Gaandeweg voelde ik aan mijn water dat dit een apart boek moest worden. Het zou een trilogie worden.

Het universum toont de next step

Met het feedback van Donata ben ik anderhalf jaar lang zoet geweest. Want ook op Maanfase 1-12 had ze de nodige op- en aanmerkingen. Daar ben ik haar nu zo dankbaar voor, want het was nog een ruwe diamant die met haar feedback een prachtig, fonkelende diamant geworden is! En ik kan niet wachten om jou het resultaat te tonen! Toch dienen jij en ik allebei nog geduld te hebben… Eerst gaat Donata de nieuwe versie lezen, en ongetwijfeld zal ze met nog wat puntjes komen. Maar ik voel dat dit niet veel zal zijn. Daarna gaat de eindredactie eroverheen en… zal het universum mij de volgende stap aanreiken, want ik weet het nog niet!!

Zwarte Maan

Wat in ieder geval heel bijzonder was is dat ik het manuscript afgelopen maandag, tijdens Zwarte Maan, naar Donata heb gemaild. Ik had aanvankelijk niet door dat het zo een bijzondere dag was, kosmisch gezien! Ik zat zo in mijn boek dat ik totaal niet bezig was met het nieuws over de zonsverduistering. De energie van de dag was dus erg bijzonder. Dat noem ik nou Divine Timing. Dan zal het met de rest van het boek ook wel magisch verlopen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in!

Liefs Tessa