Vision of Love

Blog

In de decembermaand is het niet alleen letterlijk Oud & Nieuw, maar ook de energieën van Oud en Nieuw zijn beiden sterk aanwezig. En jij staat in het oog van de orkaan. In het midden van de cirkel. Hoe voel jij je deze maan(d)?

Akiane Kramerik

Deze maand ervaar ik duidelijk beide energieën: ik voel de oude wereld waarin ik leef, en ik voel mijn (innerlijke) verbinding met de nieuwe wereld. In deze nieuwe wereld voel ik mij welkom op aarde, voel ik mij thuis in mijn (licht)lichaam en ben ik een deelnemer in plaats van een buitenstaander. Ik weet dat er na deze periode van stilte, inkeer en bezinning een nieuwe ronde van twaalf maanfasen komt, samen met de grootmoeders. Ik leef in 2017 toe naar mijn tweede ‘dertiende maan(d)’, die zich in 2018 voltrekt. 2017 zal voor mij in het teken staan van: een wens die bijna is vervuld. Dit boek. Maar mijn wens gaat pas echt in vervulling als ik de betekenis ervan kan delen.

De energie van koesteren

Indien ik dicht bij mezelf blijf voel ik deze maand warmte, levenslust, verbinding en ik verwonder mij over de krachtige energie van deze maan(d). Het is de energie van stilte, genieten, verwondering, contemplatie, rust, jezelf en de mensen die je liefhebt koesteren en verzorgen. Het is de energie van ‘pas op de plaats maken’. Terugblikken op het jaar: wat heb ik gedaan? Hoe heb ik dat gedaan? Wat heb ik gecreëerd? Waar kan ik bijsturen in het nieuwe jaar? Zijn mijn dromen verwezenlijkt of start een nieuwe creatiecyclus die het realiseren van mijn wensen dichterbij brengt? Dien ik geduld te hebben, te genieten van de kleine stapjes of ga ik oogsten en de vruchten plukken van al mijn harde werk?

Gevangen in ‘moeten’ 

Het zijn de prikkels van buitenaf die mij uit mijn centrum kunnen trekken. Het zijn de prikkels die stress creëren, en die totaal tegen mijn natuur ingaan. Een van mijn kernwaarden: Vrijheid wordt met voeten getreden. Ik voel mij gevangen in ‘moeten’, in verplichtingen op school, op werk en met familie. Ik zucht. Ik voel mij onrustig. Ik voel mij afgesloten van de Grootmoeders, mijn innerlijke wereld en ik krijg moeizaam verbinding met de ware betekenis van Kerst. Om mij heen zie ik mensen gebukt gaan onder ‘kerststress’. Ik weiger erin mee te gaan, maar ontkom er ook niet helemaal aan. Straks vier ik niet alleen Oud & Nieuw, maar ik ben ook Oud & Nieuw. Ik leef beiden.

Een glimp uit de Hemel

Akiane Kramarik

Soms trekken de omstandigheden mij uit mijn centrum. En soms zorgt mijn Staat van Zijn er juist voor dat de omstandigheden ‘buiten’ mij er niet toe doen. Hoewel de energie van koestering en rust deze maand voor het oprapen liggen, dien ik een tandje bij te zetten om mijn innerlijke wereld te versterken. Ik besluit een stukje van mijzelf te geven door mezelf aan te passen aan de ‘oude wereld’ van familieverplichtingen en het maken van een voorgerecht op eerste kerstdag. En ik besluit een stukje voor mijzelf op te eisen, door te doen wat ik fijn vind. En dan merk ik dat de Hemel openbreekt en een glimp van zichzelf prijsgeeft.

Het geeft mij precies de kracht die ik nodig heb mijn Staat van Zijn te verankeren, en mijn licht te laten stralen in de wereld waarin ik ook leef. De oude wereld, die juist zo behoefte heeft aan voorbeelden. Mensen die trouw blijven aan zichzelf, in balans zijn en in verbinding met hun Hogere Zelf. Ik merk vanuit deze Staat van Zijn dat mijn realiteit zich voegt naar mij. Mensen, situaties en omstandigheden dansen mee met mij. In plaats van dat ik in gevecht ben met de wereld om mij heen. De wereld waaruit ik soms wil vluchten.

Geschenk in vermomming

Ik zal je uitleggen wat er gebeurde… Gisteren tijdens kerstavond was ik alleen thuis. Nou ja bijna alleen. Mijn dochter lag boven lekker te slapen. Ik had geen zin in de verplichting, waar mijn partner en oudste dochter wel zin in hadden. Aanvankelijk voelde ik mij eenzaam en in de steek gelaten op kerstavond. Maar gaandeweg begon ik in te zien dat dit juist een geschenk in vermomming was. Via YouTube stuitte ik op het werk van Akiane Kramarik. Als kleuter kreeg zij al visioenen uit de ‘hemel’ en op achtjarige leeftijd resulteerde dit in allerlei meesterwerken, zoals Prince of Peace (Jezus Christus) en Moeder Maria en Baby Jesus. Wow wat prachtig. Hoe mooi. En ik voelde de Waarheid van haar innerlijke wereld, en de reden van haar bestaan hier op aarde.

Wij hebben allemaal een geschenk van Great Spirit gehad,
en heel het universum spant zich samen om deze dromen,
wensen en verlangens voor ons te verwezenlijken.

Geschenk Great Spirit

Adelaar, symbool voor ons Hogere Zelf

Dankzij haar voelde ik ook weer de reden van mijn bestaan. En wat ik hier als Verhalenverteller kom doen. Licht brengen. Hoop. Magie. Te geloven in dat wij allemaal een geschenk van Great Spirit hebben gehad, en dat heel het universum zich samenspant om deze dromen, wensen en verlangens voor ons te verwezenlijken. In mijn ooghoek zag ik een ander filmpje van Akiana prijken, het heet: The Messenger. Ik voelde dat ik het moest bekijken. Het was een boodschap voor mij, als schrijfster. En het inspireert mij deze tekst op eerste kerstdag met jou te delen. Misschien voel jij je ook wel een beetje eenzaam? Kruip je met Kerst het liefst onder een vochtige steen?

Vision of Love

Toen ik helemaal opgeladen, dankbaar en vervuld mijn computer wilde uitzetten, hoorde ik ineens flarden van de tekst Vision of Love van Mariah Carey in mijn gedachten. Toen ik het na jaren weer eens beluisterde voelde ik weer zo een verbinding. Ook dit lied deel ik met jou (klik op de link). Als jij vandaag een moment van rust en inkeer voor jezelf hebt gecreëerd, stap dan vol goede moed deze dag in en vier dat het Licht in jou is geboren en dat je deze in 2017 weer volop mag laten stralen. Je zult dan merken dat je vleugels hebt gekregen om te vliegen en dat de Adelaar jou in zijn vlucht onder zijn vleugels meeneemt.

Fijne Kerst, aho!
Liefs Tessa – Cosmic Woman