Holistik: ‘Zo start je de levensdans met jouw I AM’


Als ik mensen vertel dat de belangrijkste verbinding die ze ooit zullen maken, die met hun hogere zelf is, zie ik zowel nieuwsgierigheid als vraagtekens ontstaan. Want: wat is je hogere zelf precies en waarom is deze verbinding zo belangrijk? Het is op 19 april Goede Vrijdag, dat symbool staat voor ons spiritueel ontwaken en het is een bijzondere volle maan in Weegschaal (hier lees je alles over het thema van deze volle maan). Een prachtig moment dus voor wat inspiratie over jouw unieke kosmische verbinding met de Bron, die van het leven weer een spel maakt. 

I AM: Zo start je de levensdans tussen jouw hogere zelf en je ego

Jouw hogere zelf zou je kunnen omschrijven als jouw I AM. Het is jouw ‘zon’, jouw ‘sparkle’, jouw verbinding met de Bron. Noem het ‘God’ of het Leven zelf. Je hoeft maar naar de natuur om je heen of een pasgeboren kind in de ogen te kijken om te beseffen hoe ongelooflijk scheppend, intelligent en creatief deze energie is. Het is een eeuwenoud geheim dat je met je meedraagt, zo schrijft de Smaragden Tafel: ‘Je bent een ster gebonden aan een lichaam.’ Waar al jouw kracht in schuilt maar wat we door de eeuwen heen zijn ‘vergeten’.

INNERLIJK KOMPAS

Jouw hogere zelf bevat jouw unieke blauwdruk voor dit leven, die je zou kunnen herkennen als iets waar je blij van wordt. Het is jouw kompas die naar het Noorden wijst, en de richting voor jouw leven aangeeft. De naam ‘hoger’ geeft al aan dat jouw hogere zelf een ruimer perspectief heeft dan jouw ego, verbonden aan jouw verstand. Daar waar jouw ego de taak heeft zich te richten op de fysieke, materiële wereld, heeft jouw hogere zelf de taak om jouw ego in die fysieke realiteit de weg te wijzen. Doordat de mens zichzelf teveel is gaan identificeren met het ego, heeft het onbewust de taken van zijn hogere zelf overgenomen.

Je kunt deze column HIER verder lezen.