Doutzen Kroes: ‘Cosmic Woman heeft mij doen beseffen dat alles één is’

“Al vanaf de eerste bladzijde heb ik dit boek vol bewondering gelezen. Het heeft mij heel veel inzichten gegeven met betrekking tot hoe ik in het leven wil staan. Bovendien heeft het mij aangespoord vooral naar binnen te kijken en vanuit daar mijn werkelijkheid te bepalen. Cosmic Woman heeft mij doen beseffen dat alles één is en dat “jij” een andere “ik” bent. Vanaf dat moment is het leven één magisch spel.” 

Je vraagt je misschien af hoe mijn boek Cosmic Woman in handen is gekomen bij Doutzen Kroes. Dat begon met haar moeder die mijn boek ontdekte op internet. Wat ik ervan heb begrepen was ze direct ‘fan’ van het boek en tipte ze haar dochters Rens en Doutzen.

Ontplofte Instagram

Begin juli ontplofte mijn Instagram ineens, in no time had ik er heel veel volgers bij. Ik dacht: ‘Wat is hier aan de hand?!’ Wat bleek: Doutzen had ik haar stories gedeeld dat ze Cosmic Woman aan het lezen was, en zij heeft 6,5 miljoen volgers. Ik was zo ontzettend blij!! Ik kon het haast niet geloven, haha. En niet veel later stuurde ze mij een privebericht, dat ze mij en mijn teacher Wiljo Dirkx graag wilde ontmoeten. En zo brachten we in de zomer van 2020 een bezoek aan Friesland, waar ze bij haar moeder met haar gezin verbleef.

Ophef in de media over Doutzen

Niet veel later kwam Doutzen in opspraak omdat ze op Instagram een post had geplaatst, waarin ze openlijk een aantal kritische vragen stelde.

My questions are: Do they want us to be healthy? Why is boosting our immune systems with vitamins and food rich in nutrients not part as a measure against Covid? Do they want us to be united or divided? Is it easier to control a fearful driven society? Do they want the best for us? And with ‘they’ I’m talking about the media, the pharmaceutical industry, our governments and all the huge companies that have interests very different to ours it seems like and with ties in everything. There are 6 company’s that own (almost) all media isn’t that conflict of interest? And how do the systems work that we’re all in. Who is benefited? 
I have always asked questions I was born into a family that has never just followed….. 

Het Algemeen Dagblad was de eerste krant die hier gewag van maakte: ‘Doutzen Kroes komt met coronacomplot: ‘Willen ze wel dat we gezond zijn?’ Het is jammer dat de media er direct een ‘coronacomplot’ van maakten maar aan de andere kant kreeg Doutzen veel dankbare reacties uit haar fanbase dat ze openlijk kritische vragen durfde te stellen.

Het AD.nl noemde ook mijn boek Cosmic Woman in het artikel: ‘Volgens Doutzen is het boek Cosmic Woman, een spirtuele autobiografie van schrijfster Tessa Koop over haar reis naar een kosmisch bewustzijn, een grote inspiratiebron voor haar geweest. ‘Je boek heeft mijn ogen geopend en mij een zetje gegeven’, aldus Kroes.’ Ik ben daar natuurlijk heel blij mee, omdat ik met mijn boek heel veel mensen hoop te inspireren en te bekrachtigen, juist in deze tijd van chaos en verwarring.

Vriendschap en samenwerking

Vanaf het moment dat ik Doutzen en haar familie leerde kennen, ontstond er een warme band. En is het contact gebleven. Wat ons zo ongelooflijk met elkaar verbindt is onze passie om onze bijdrage te leveren aan een wereld in balans en ‘to raise awareness’. En we kijken naar manieren die bij ons passen om onze krachten te bundelen. Onze eerste activiteit samen is dat we op zondag 30 augustus onze community oproepen een minuut lang aan hetzelfde te denken via Ho’oponopono. Check Events.

Liefs Tessa