Live Meditatie The Butterfly Effect: waarom op 21-12-2020?

Bron beeld: Earthsky.org

21-12-2020 is een magisch ‘momentum’ om het oude los te laten, je macht terug te winnen en je opnieuw te uiten. Sterker en steviger dan ooit. En ‘the universe got your back’, want op deze dag vindt The Great Conjunction tussen Jupiter en Saturnus plaats, is het Winterzonnewende en hebben we ‘First Quarter Moon’, wat staat voor moed verzamelen, beslissingen nemen en in actie komen. Doe jij ook mee met The Butterfly Effect?

The Great Conjunction is omgeven met buitengewone magie, indien je ervoor kiest deze energie te gebruiken voor grote shifts en transformaties.

Een ‘conjunctie’ is een ontmoeting van planeten, in dit geval de grootste reuzen in ons zonnestelsel: Jupiter en Saturnus. Beide planeten worden geassocieerd met autoriteit. Jupiter is een krachtige leider die heerst over gezondheid, rijkdom en plezier, terwijl Saturnus staat voor strikte verantwoordelijkheid en het stellen van grenzen. Als beide energieën blenden en samenkomen, ontstaat er een interessante ‘tsunami’.

Wat maakt deze conjunctie extra speciaal?

Deze combinatie is speciaal omdat het in Waterman staat, het teken van vrijheid, sociale verandering, humanitaire inspanningen en gerechtigheid voor iedereen! Het is de eerste Jupiter-Saturnus conjunctie zijn sinds 2000. Jupiter en Saturnus zijn het dichtst bij elkaar en slechts 0 graden van elkaar verwijderd. Wat een volledig nieuw begin betekent. Deze ‘close’ conjunctie zal zich pas weer voordoen in maart 2080. Mis deze kans de 21ste dus niet!

Winterzonnewende 21 december 

Bron: Earthsky.org

Sterker nog… Deze ‘sterrenparade’ gebeurt tijdens de winterzonnewende: als de zon niet verder kan dalen, en vanaf dat punt weer gaat ‘herrijzen’. Hoe mooi dat dit valt vlak voor Kerst, als we de geboorte van de Christus (Godsvonk/zon) vieren! De Ouden gebruiken zonnewendes voor het beoefenen van magie, of zoals Cosmic Woman: een live meditatie! De conjunction, de first quarter moon en de winterzonnewende zorgen voor een energetische wave, waarop we enorme shifts in onszelf en in de wereld kunnen maken. Join!

Terwijl de planeten zich voorbereiden op deze ontmoeting, gaan wij dat de komende weken ook doen. Ik inspireer je hoe jij jouw positie kunt innemen en het meeste uit deze shift kunt halen. Heb je slapende dromen, wensen of verlangens? Dan is nu de tijd deze wakker te schudden en als zaadje te planten voor 2021. Saturnus en Jupiter zijn de grote bewakers van het goddelijke evolutieplan voor de mensheid. Weet dus dat jouw hartsverlangen deel uitmaakt van deze nieuwe wereld in balans die gloort aan de horizon.

Ook ga je begrijpen waarom de Monarch Vlinder de mensheid oproept uit haar cocon te komen, voor de geboorte van het nieuwe in de wereld. Dus focus je de komende weken op jouw grote droom dat je al een tijdje roept, en bereid je de komende weken innerlijk voor om het oude los te laten. Als we dit samen met heel veel mensen tegelijkertijd doen, kan het universum niets anders doen dan reageren. De vraag is… Ben jij er klaar voor om mee te veranderen?

Liefs Tessa